Frimis Salonger

Lördag 8 oktober kl. 19:30

Wilmer X Live

Tid och plats

Lördag 8 oktober kl. 19:30

Frimis Salonger

Frimurareholmen, 703 61 Örebro, Sverige

Om evenemanget

Stående Konsert

18 års åldersgräns


Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. I höst väntar en efterlängtad och exklusiv turné, det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av landets absolut bästa akter. Under sommaren och hösten kommer ny musik.

 

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.

 

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

 

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

 

Wilmer X är Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén.